Dammsugning Skadedjur

Dammsugning/Sopning

Dammsugning rekommenderas inte då det kräver så mycket av dig. Du måste tömma dammsugaren OMEDELBART efteråt. Detta då mindre skadedjur och malar exempelvis, pälsängern, helt enkelt fortsätter att föröka sig i din dammsugarpåse. Även om du skulle tömma dammsugaren efteråt rekommenderas inte dammsugning i alla fall. Detta då det inte är helt möjligt att deras ägg blåses ut genom filtersystemet i dammsugaren. Många ägg från skadedjur är så små att de är för små för att uppfattas våra mänskliga ögon.

Alternativt kan Mikrofiberpåsar användas. Mikrofiberpåsar är dammsugarpåsar tillverkade av syntetiskt material. De har bra filtreringsegenskaper, men är mycket dyra i förhållande till vanliga dammsugarpåsar. Glöm då inte att tvätta dammsugarpåsen efter användning.

Väljer du att sopa golvet får du inte glömma att skölja av sopen efter användning. Detta då det kan fastnat antingen skadedjur eller ägg i sopkvasten.


Ett område som ofta glöms bort är skåpet under diskho. Sopen innehåller mycket mumma för en del skadedjur. Har man dessutom slängt skräp där efter sopning ligger de där och gror och fortsätter att föröka sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *