Fakta Mikrofiber

Mikrofiber

Så här fungerar mikrofiber

Varje duk och mopp som är gjord av mikrofiber innehåller miljontals mikroskopiska fibrer som ger en mycket bra absorptions- och rengöringsförmåga.

Fibrer binder smutsen

Det finns olika sorters mikrofiber, Ultra mikrofibern är ett exempel på dessa. Den består av mikroskopiska trådar/fibrer som binder och låser smutsen på mikroskopisk nivå. Fibern är så tunn att ett gram av Ultra Mikrofiber räcker till en 42 000 meter lång fiber!

 

Apelsinklyftor.

I genomskärning är varje fiber som en apelsin skuren på mitten och sedan öppnad mellan varje klyfta. Det är i dessa utrymmen som smuts, bakterier och vätska fastnar med hjälp av statisk elektricitet och kapilläreffekten.

Mikrofiber är ett material med unika egenskaper. Materialet består av polyester och polyamid som gör att textilen är hållbar och har en lång livslängd. Den speciella delningen av fibrerna gör att materialet har en överlägsen förmåga att lösgöra smuts och absorbera vätska. Smutsen och vätskan tas upp i de miljoner mikroskopiska utrymmen som finns mellan de delade fibrerna. Funktionen är densamma som när ett träd suger upp vatten ända upp till trädkronan (kapillärkraft). Kombinationen av polyester och polyamid gör att material blir statisk vid torr användning, vilket gör att damm och smuts lättare fastnar på en torr trasa eller mopp. Den delade fibern är så tunn att 1 gram räcker till en 42 000meter lång fibertråd.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.