Skadedjur Inomhus

Tips: Mot skadedjur i hemmet

Många malar och skadedjur är likt pälsängrar naturens  egna ”dammsugare”. De äter hål i kläder gjorda av naturmaterial, så som päls, läder, bomull och ylle. Pälsängrarna föredrar framförallt att äta använda kläder, då de innehåller hudavlagringar. Därför kan det vara en bra ide att inte lägga använda kläder på golvet! Pälsängrarna kommer då att föröka sig bland dina kläder!! Pälsängrarna föredrar visserligen naturmaterial, men de finns rapporter på att de även äter syntetiska material, vilket innebär att man oavsett materialet på kläderna bör vara aktsam om man har pälsängar hemma innan man lägger kläder på golvet. 

Placera gärna rödceder i botten på din smutskorg i förebyggande syfte.

I köket rekommenderas att man placerar rödcederringar eller rödcederblock, kombinerat med rödcederolja i skåp och skafferi, gärna även under bänk- skåp. Glöm inte själva skåpet under diskho. Börja med att städa hemma, använd gärna mikrofibermaterial. Läs mer på Städning

I början rekommenderas det att sopa golv gärna och ofta (dagligen, om man har möjlighet) detta för att sopa bort så många pälsängrar och andra mal skadedjur som möjligt. Glöm inte att skölja av sopen efter användning! Dammsugning rekommenderas inte då det kräver så mycket av dig. Väljer du att dammsuga måste tömma dammsugaren OMEDELBART efteråt. Detta då pälsängrarna helt enkelt fortsätter att föröka sig i din dammsugarpåse. Läs mer på Dammsugning.

Som komplement till Malfällan: Tejpa gärna några centimeter av golv listen eller byrån eller där du helt enkelt misstänker att de kan befinna sig, på detta sätt kan du enkelt få reda på vilka gömmor som är deras ”favoriter”. Läs mer på Hemmagjord malfälla.

Häng gärna en rödcederspånpåse i badrummet eller placera i en vacker skål. Placera rödcederringar på dina galgar.

Glöm inte att ”underhålla” ditt hem efter att du blivit av med dina skadedjur! Läs mer på Förebygga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *