Rödcederolja Tips

Tips Rödcederolja

Rödcederoljan är utvunnen ur Rödcederträ även kallad Röd ceder trä och är den verksamma substansen verksam mot skadedjur. Har man redan skadedjur hemma är det därför att rekommendera att hälla ett par droppar olja på sina rödcederträ produkter för att ”förkorta fördrivnings – processen av skadedjuren”. 

Rödcederoljan skall gärna sprayas längs med golvlister och badrumsväggen för att få bort klädmalar som pälsängrar men även silverfiskar och andra skadedjur. Rödcederoljan är även effektiv när man vill ”förnya” doften på sitt rödcederträ. Placera gärna så pass mycket rödcederolja så att du känner doften själv, på det sätter förvisar du dig om att även pälsängar och andra klädmalar känner av doften.

eteriska oljor är flyktiga kan det i början vara en god idé att göra om / förnya så ofta man har kapacitet till. Ju aktivare och starkare ”motangrepp” man går på mot dessa skadedjur, desto snabbare blir man av med dem. Många människor har berättat  att de på kort tid blivit fri från sina oinbjudna husdjur. Glöm då inte att fortsätta med ”motangreppet” även efter att de försvunnit. De levande må ha lämnat ditt hem, men du vill även ha bort de nya som kläcks senare…

Även under vår- och höstsäsongerna kan det vara bra att förstärka effekten av sina rödcederträ med hjälp av rödcederolja då det är lätt att nya malar flyger in, eller följer med in i hemmet under skor. Dock går det även bra att slipa träet med fint sandpapper för att förnya effekten av rödcederträet. Detta kan göras ca ett par gånger per år.

rödcederoljan, likt andra oljor är ett flyktigt ämne rekommenderas att man kombinerar rödcederoljan tillsammans med röd cederträ.

Rödceder fungerar även i förebyggande syfte.

Tips, idag har det tillkommit en uppsjö av rödcederoljor, många är billiga kopior av kvalitativa och attraktiva märken rödcederoljor. Ta dig lite tid och betala gärna en tia extra för att slippa köpa hem sämre kvalitet.

2 reaktion på “Rödcederolja Tips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *